top of page
Jana Ryšlavá a Jindřich Panský

WORKSHOP PARTNERINGU

SOBOTA 
25. března

Objevte partnering jako zábavnou formu pohybu pro všechny zvídavé milovníky tance, akrobacie ale i nového cirkusu a improvizace. 

 

Tento celodenní březnový workshop vás seznámí s acropartneirngem jako nástrojem pro rozvoj techniky spolupráce s partnerem - nezbytné součásti každého tance. Během dvou bloků budete provedeni partneringem kontaktně improvizačním, acropartneringem s novocirkusovými prvky a nezbytným základem v nepárové akrobacii.

Zaměříme se na:

  • posílení těla v páru,

  • kalibraci akrobatických prvků a jejich metodické rozložení

  • a odstranění strachu.

​Důležitým tématem bude také:

  • připravenost těla i mysli,

  • napojení se na partnera,

  • čtení pohybu a správné “momentum”,

  • střídání kvalit pohybu,

  • a odhalování pohybových tajemství jako které prvky vyžadují napětí nebo kde je skvělé zapojit taneční měkkost a plasticitu.

 

Proč se zúčastnit Workshopu partneringu? 

Objevíte během něj mnohem forem (spolu)práce s partnerem, která je základním stavebním kamenem téměř každého tanečního projevu. Jednou z nich je i eklektický acropartnering, originální přístup k partneringu Jany Ryšlavé a Jindřicha Panského. "Na AcroPartneringu nás baví, že boří hranice, mezi tancem a cirkusem, vybírá to nejlepší z různých pohybových přístupů, propojuje informace a sbližuje komunity. Své zkušenosti čerpáme z akrobacie, tance, kontaktní improvizace, pohybových metod a přístupů i performing skills." 

Pro koho je Workshop partneringu určen? 

Workshop je vhodný pro tanečníky, performery, herce i movery. Vzhledem k mírné fyzické náročnosti akrobatických prvků je předchozí pohybová zkušenost doporučená. Březnový Workshop partneringu ocení všichni, kteří chtějí do své práce s partnerem vnést hravost, překonávat společně strach a užívat si radost z propojování pohybu.

Jana Ryšlavá

Po absolutoriu na Salzburg Experimental Academy of Dance se věnovala pedagogice právě na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a působila v mezinárodních projektech. Založila plaftormu MOVE Ostrava a festival MOVE Fest Ostrava. V současné době ji uvidíte v představení Brave New Life (Tabačka Kulturfabrik), The Urge Grows(CZ/DE/SK) a Čert a Káča (SND). Věří že pohyb je pro každé tělo a baví ji otevírat tyto možnosti.

AA831A22-10A9-4390-BCB8-8C0DED565BBB.jpeg

Jindřich Panský

Jindřich Panský je zakládajícím členem renomované Losers cirque Je bývalým reprezentantem České republiky ve sportovní gymnastice. V současné době se věnuje především tanci a akrobacii, které úspěšně kombinuje v řadě divadelních představení: se soubory Losers Cirque Company (Losers, Walls and Handbags, Beach Boys, Kolaps, Ego, Heroes), Burki&Com., Národní divadlo (Billy Budd, Láska ke třem pomerančům), Galerie Rudolfinum a nebo Krajina Těla z produkce Laterny magiky.

Lektoři

Praktické informace

Termín konání: sobota 25. března 2023 

časová dotace: 9.00 – 11.00 hod. a 12.00 – 16.00 hod.

cena: 1500kč

závazné přihlášení: https://www.jko.cz/tanec-25.3.2023

 

Kontakt:

e-mail: info@jko.cz

informace: Jana Ryšánková, asistentka ředitelky tel.: 596 114 767

Evidenční číslo: 15 – 2022/2023

č. akreditace MŠMT – 20186/2020-4-513

Ostravská setkání s tancem: Současné trendy ve výuce tance

Workshop proběhne na Janáčkově konzervatoři v Ostravě na ulici Českobratrská 40.

Nejlépe se tam dostanete trolejbusem na zastávku Konzervatoř, nebo tramvají na zastávku Dům Jindřich.

Praktické informace
bottom of page