top of page

Vyhlašujeme open call na účast v projektu německé choreografky Ceren Oran The Urge Grows

Drazí taneční profesionálové z České 🇨🇿 a Slovenské 🇸🇰 republiky,


s obrovskou radostí vyhlašujeme open call na účast v české a slovenské verzi projektu The Urge - The Urge Grows.



🤸🏼‍♂️ Choreografka Ceren Oran (DE), MOVE Ostrava (CZ) a Tanečno (SK) hledá tanečníky se silnými tanečně-technickými znalostmi a improvizačními schopnostmi, kteří mají zájem zapojit se do inovativního pohybového projektu, jehož uvedení proběhne na veřejných místech České i Slovenské republiky.



❗️ "The Urge“ si klade za cíl podívat se blíže na chování jednotlivců během kolektivní krize. Ceren Oran svým dílem upozorňuje na vztah mezi kolektivním traumatem a jedinečným způsobem každého člověka, jak se s ním vypořádat.


📍Představení je navrženo jako simultánní prezentace ve veřejném prostoru ve 3 městech v Čechách a na Slovensku. Cílem je představení současného tance jako forma performance a jeho konfrontace se s širším publikem v nečekaných prostorách.


📅 Období zkoušek a představení projektu veřejnosti proběhne mezi 15. a 30. červnem 2022. V jednání jsou další termíny repríz v období červenec a srpen 2022.

📝 Pokud Vás projekt zaujal a rádi byste se stali jeho součástí, vyplňte prosím tento formulář, a to nejpozději do 11. února 2022. Účastníky projektu vybere sama choreografka s tvůrčím týmem na základě zaslaných videí. O svém ne/přijetí budete informováni do 20. února 2022.


💰 Projekt probíhá za podpory českých i koprodukčních grantů, které zajišťují férové a adekvátně financování. Z této podpory budou hrazeny náklady na účast i finanční odměna, o které budou účastníky informovat regionální organizátoři.

🌐 Více informací o projektu “The Urge” naleznete zde 👉 www.cerenoran.com/the-urge.


V případě dotazů, nám můžete napsat na 📧 jsem@moveostrava.cz pro české performer, nebo 📧 organizacno@tanecno.sk pro slovenské performery.


🙏 Projekt vzniká ve spolupráci s Tanečno. Společně děkujeme partnerům Divadlo na Cucky, Moving Station Plzeň a Nové síti v rámci jejího programu Art-In-Res proběhne vznik české verze.


Jak vypadala původní německá verze projektu se můžete podívat zde ⤵️


Rozhovor s choreografkou ⤵️


375 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page