top of page

Objevte linii programu pro menší ale o to zvídavější diváky

Kultura a umění má nezastupitelné místo v životě každého z nás. Proto je potřeba budovat k ní vřelý vztah již od útlého věku, během kterého se formují naše zájmy, hodnoty a smysl pro estetiku. A právě z těchto důvodů jsme se rozhodli zdůraznit programovou linii pro naše (nej)mladší diváky a jejich rodiče.


PROČ VYRAZIT S DÍTKEM NA POHYBOVÉ, TANEČNÍ ČI NOVOCIRKUSOVÉ PŘEDSTAVENÍ?

  • podporují dětskou kreativitu a fantazii

  • rozvíjí jejich schopnost porozumění emocím a jejich vyjádření

  • budují zdravý vztah k vlastnímu tělu a fyzičnu

  • inspirují děti při volbě svých vlastních volnočasových aktivit

  • jedná se o interaktivní zážitky, které dětem umožní zapojit se do příběhu a prožít ho prostřednictvím svých vlastních smyslů

  • pravidelné návštěvy představení pomohou dětem vytvořit si pozitivní vztah k umění a kultuře

  • budete mít krásný společný zážitek ze zcela nového prostředí


OD NULA DO 100+

Program MOVE Ostrava již dlouhá léta nezná hranic - ať už generačních, tak žánrových. Proto i do této "young audience" linie vybíráme představení pro širokou škálu věkových skupin a napříč žánry. V červnu uvedeme v Divadle loutek Ostrava unikátní norský projekt Rock Me Baby vhodný dokonce i pro novorozence od 0 let! V dalších letních projektech si přijdou na své děti předškolního a školního věku. A v sezóně 2024/2025 chystáme spolupráci s Klubem mladého diváka se školami na principech creative learning. Aktuálně se můžete těšit na nové představení z této linie alespoň jednou za dva měsíce.


Představení pro děti však v MOVE Ostrava neznamená nudu pro rodiče! I zde klademe důraz na kvalitu a vybíráme projekty, ve kterých si přijdou na své i dospělí - třeba díky hlubokému tématu nebo napínavému příběhu. Například zatímco v červencových Výmyselnících děti zaujme hravost a interaktivita, vás jistě nadchnou jejich akrobatické výkony.


Samozřejmostí je zachování vyvážené rovnováhy mezi žánry a proto i představení pro mladého diváka zahrnují současný tanec, fyzické divadlo i nový cirkus, které tvoří základní pilíře současného performativního umění.


TAK KDY DORAZÍTE?


V předvečer Mezinárodního dne tance v Divadle loutek Ostrava uvedeme hned ve dvou odpoledních reprízách snovou inscenaci slovenského Divadlo Štúdio tanca z Banské Bystrice. V tomto pohybovém představení na jevišti vedle profesionálních tanečníků děti dokonce vystupují a společně vás i malé snílky vezmou do země fantazie, kde nic není nemožné.


Ve spolupráci s festivalem Tanec Praha do ostravského Divadla loutek v červnu přivezeme pravý norský punk-rockový koncert s výmluvným názvem Rock Me Baby. Ale nebojte, premiéře předcházel podrobný výzkum dětského vnímání a zvukové hladiny jsou nastaveny tak, aby nejmenší ouška zůstala v bezpečí 😉


Posledním letním počinem pro malé i velké zvědavce jsou již zmínění Výmysleníci, kteří v polovině července promění Černou louku v místo zkoumání a poznávání. Přidáte se k jejich novocirkusovému "vymýšlení"?


185 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page