top of page

9. ročník MOVE FEST Ostrava v květnu!

Vpusťte do svého života inspiraci s 9. ročníkem mezinárodního festivalu tance, cirkusu a pohybového divadla MOVE Fest Ostrava 2022, který proběhne od 8. do 14. května v několika ostravských lokacích. Některé z nich se s tancem setkají dokonce poprvé. Pokud je to i váš případ, nebojte se, tanci nemusíte rozumět, stačí ho vnímat.



Letošní MOVE Fest zahájí v netradiční komorní úpravě Divadelního sálu Domu kultury města Ostravy výpověď o boji s všudypřítomným tlakem inscenace Adrena Axis. Připomene vám, že i ve chvílích stresu je třeba se smát, a že změna aktuálního statusu quo je vždy možná. Inspirace ke změně, k prvnímu kroku.


Druhý festivalový den ovládne mezinárodní dílo Kobro_Spaces, které vzniklo propojením čtyř choreografů a čtyř různých tvůrčích přístupů. To vše inspirováno polskou avatgardní umělkyní Katarzynou Kobro, průkopnicí na poli evropského výtvarného umění. Ve výstavní síň performing arts se tak ve středu v podvečer promění Trojhalí Karolina. Inspirace nebát se.


Festivalový čtvrtek proběhne ve znamení #spolupráce s multižánrový happeningem Podchod. S hrdostí se připojujeme k tomuto site-specific pásmu performancí, hudby, tance, projekcí a instalací, které doplníme o urbanistický workshop Kolektivní mapování. Inspirace k jinému pohledu na věc.


Hvězda pátečního večera přijede do Domu kultury Poklad až z daleké Skandinávie a vezme vás do malého norského podkroví. Z inspirace každodenními šarvátkami na život a na smrt a Rembrandtovým šerosvitem vzniklo magické představení The Loft v podání Jo Strømgren Kompani pod vedením choreografa, který v loňské sezóně v Národním divadle moravskoslezském uvedl nádherný balet Mahlerovy vzpomínky. Inspirace životem.

V sobotu dopoledne vám dá nezapomenutelný Johnny Minárik možnost zúčastnit se workshopu Movement fusion - originálního propojení parkouru, tance a akrobacie na čerstvém vzduchu v Komenského sadech. Inspirace pohybem.


Poslední den festivalu budou v Komorní scéně Aréna Voyerky hledat odpověď na palčivou otázku dnešní doby “Jsou všechny ženy matkami?” Pravdu jim pomůže najít blíže nespecifikovaný počet vlastních i půjčených dětí na scéně. Protože dětí není nikdy dost. Ale co když to cítíte jinak? Inspirace být sám sebou.


Na závěr festivalu vás v Domě kultury města Ostravy přepadne hlad, neboli Hunger. Multižánrové pohybové divadlo s dechberoucími novocirkusovými prvky na motivy knihy norského spisovatele Knuta Hamsuna. Inspirace utrpením.


Věříme, že během MOVE Festu dobijete své vnitřní baterky a že letošní ročník inspiruje vaši hlavu k myšlenkám, duši k rozjímání a tělo k pohybu. Prostě k tomu, co zrovna potřebujete.




33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page